Suurepärased uudised Tšempionaadilt!

 

Möödunud nädalavahetusel toimus Kurtnas Noorte Ponide Tšempionaat 2013 eesti tõugu hobustele ja eesti ratsaponidele.

Laupäeval, 7.septembril võisteldi koolisõidus ning pühapäeval, 8.septembril võistlesid noored hobused tšempionitiitli pärast takistussõidus.

   Tulemused

 

Laupäeval, 7.septembril võisteldi koolisõidus, kus 4 aastased noorhobused startisid  grupiklassis. Eesti tõugu hobuste tulemused olid järgnevad.

II koht Vista (i.Vaks 696E, ei.Ettur 731E), kollane mära, kasvataja ja omanik Tihuse turismitalu, võistleja Maria Vanatoa. Parima eesti tõugu hobusena lõpetanule EHS-i poolt eriauhind 100€.

Fotol: Maria Vanatoa ja VISTA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III koht Vaik (i.Vaks 696E, ei.Romm 611E),võik ruun, kasvataja ja omanik Tihuse turismitalu, võistleja Maria Vanatoa.  EHS-i poolt eriauhind 75€.

VII koht Raasuke (i.Reps 789E, ei.Asti), mustjaskõrb mära, kasvataja Maarika Vahter, omanik Kalmer Visnapuu, võistleja Marian Koplimäe. EHS-i poolt eriauhind 50€.

5 aastaste arvestuses olid kahe osavõistluse kokkuvõttes tulemused eesti hobustel järgmised:

II koht Ruttar II (i.Ruttar 707E, ei.Vigur 682E), kollane ruun, kasvataja ja omanik Veljo Sinikas, võistleja Marian Kesküll . Parima eesti tõugu hobusena lõpetanule EHS-i poolt eriauhind 100€.

III koht Eeben (i.Eduard 758E, ei.Tiktor 697E), must mära, kasvataja ja omanik Silver Visnapuu, võistleja Kadri Kullerkupp.   EHS-i poolt eriauhind 75€.

6 aastaste arvestuses olid kahe osavõistluse kokkuvõttes tulemused eesti hobustel järgmised:

I koht ja oma vanuseklassi Tšempion tiitli saavutas hobune Rant (i.Rannik 747E, ei.Ando 537E), hall ruun, kasvataja Pihtla Hobusekasvandus ja omanik Bestamer OÜ, võistleja Stella-Marii Tamme. Parima eesti tõugu hobusena lõpetanule EHS-i poolt eriauhind 100€, millele lisandub tšempioni preemia 200€.

Fotol: Stella-Marii Tamme ja RANT

 

Kohtunikud iseloomustasid meie tšempionit lausetega „Hobusel on väga hea liikumisulatus“, Galopis näitab head võimet ennast koondada“ ja „Meeldiv kergetüübiline eesti tõugu hobune“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pühapäeval, 8.septembril võistlesid noored hobused tšempionitiitli pärast takistussõidus.

4 aastased noorhobused startisid parkuuris kõrgusega 75cm ja meie eesti tõugu hobuste tulemused olid järgnevad.

Ainuke karistuspunktideta lõpetanu ja seega I koha omanik ning 4-aastaste vanuseklassi Tšempioni tiitli võitja oli mära Vista (i.Vaks 696E, ei.Ettur 731E), kasvataja ja omanik Tihuse turismitalu, võistleja Maria Vanatoa. Parima eesti tõugu hobusena lõpetanule EHS-i poolt eriauhind 100€, lisaks tšempioni preemia 200€ ning Raul Kaunalt muhedad tunnustussõnad.

 

Mõningate karistuspunktidega järgnesid Vistale  mära Raasuke (i.Reps 789E, ei.Asti), kasvataja Maarika Vahter, omanik Kalmer Visnapuu, võistleja Triin Laanemäe  ja ruun

Vaik (i.Vaks 696E, ei.Romm 611E), kasvataja ja omanik Tihuse turismitalu, võistleja Maria Vanatoa.  EHS-i poolt on neile rahaline eriauhind, Raasuke 75€ ja Vaik 50€.

5 aastaste arvestuses oli parkuuris kõrgusega 80cm tiitliheitlus tunduvalt pingelisem ja pealtvaatajaid ka kaasakiskuv. Kahe osavõistluse ja ümberhüpete tulemusel ning mõnesekundiliste vahedega saavutas I koha ja oma vanuseklassi Tšempioni tiitli eesti hobune Vip (i.Viks 708E, ei.Elkar 598E), kõrb ruun, kasvataja ja omanik Tori Hobusekasvandus, võistleja Betti Buht. Parima eesti tõugu hobusena lõpetanule EHS-i poolt eriauhind 100€, millele lisandub tšempioni preemia 200€.

Fotol: Betti Buht ja VIP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puhta sõiduga järgnes talle Ruttar II (i.Ruttar 707E, ei.Vigur 682E), kasvataja ja omanik Veljo Sinikas, võistleja Siiri Tamm. EHS-i poolt on talle rahaline eriauhind 75€.

Ümberhüpetele küll ei pääsenud, kuid 5 aastaste vanuseklassis startisid veel ruun Vunder  (i.Viks 708E, ei.Elkar 598E), värvus:kõrb, kasvataja ja omanik Tori Hobusekasvandus, võistleja Laura Unt,EHS-i poolt eriauhind 50€ ning  mära Eeben (i.Eduard 758E, ei.Tiktor 697E),värvus: must, kasvataja ja omanik Silver Visnapuu, võistleja Kaisa Liisi Kangur.

Eesti tõugu hobuste head tulemused Tšempionaadil andsid põhjust juubeldamiseks ja rõõmuhõigeteks nii mõnelegi hobuse omanikule, võistlejale, kui ka kasvatajale.

Suured tänud omanikele, kasvatajatele ja treeneritele, kes Tšempionaadile oma eesti tõugu hobused välja tõid. Järgmiste suurte tegudeni!

Anu Pärisoo

Eesti hobuste haruseltsi juhataja