Eesti Hobusekasvatajate Selts koostöös Tori Hobusekasvanduse ja Eesti Põllumajandusmuuseumiga korraldas möödunud pühapäeval Tori Hobusekasvanduse ringrajal hobuste sõidu-ja veokatsed. Noorhobustega läbiti  1 km traavi ja 1 km sammu distants, kolme vanema hobuse osalusega toimusid kombineeritud veokatsed. 18 osavõtja seas oli 5 täkku: eesti hobune Torvald (isa Tommi 698 E), tori hobused Aldersain (isa Alder 13 789 T), Volfram (isa Võrsik 13 639 T) ja Hellboy 13 845 T (isa Hipolit 13 715 T) ning esmakordselt läbis 1 km sammus ja traavis raja eesti sporthobune Harpocrates K, sõitja ja omanik Mihkel Kangur.
Hobuste töökatse näidisesituse viis läbi Vello Tamm Rehepapi Tallist Raplamaalt eesti raskeveohobusega Hämarik. Selleks oli ringraja väljakule ülesse seatud erinevaid juhtimisvõtteid nõudev rada ning huvilised said kaasa nii mõnegi hea kogemuse, kuidas näiteks palgiveol hobusega toimetada.

Tori täkk Hellboy 13 845 T (f. K.Sepp)

Tulemustest rajal. Päeva tugevaimad tegijad olid kolmevõistluste võitjad tõugude arvestuses. Tumeraudjas tori täkk Hellboy 13 845 T näitas raskema kelguga väga head veotahet, teda juhtis Robert Udalov, täku omanik on Evi Aidberg. Eesti hobustest on nüüdsest kahekordne Eesti meister hobuste kolmevõistluses paar- Arancia ja Merilin Meri Jõgevamaalt, rajal ja veos näidati puhast käiku ja väga hea veotahet. Eesti raskeveo mära Kenaga tegi kolm head sooritust Kauro Vahtras Sääse Tallist.  Protokoll.


Galerii kolmevõistlejatest:


Eesti tõugu hobuste esitus oli läbi aastate arvukaim, tulemusi tegid rajal 9 hobust. Noorhobuste kahevõistluses võitis Tellaga (isa Tommi 698 E) Riina Rõa ja vanemate hobuste arvestuses võitsid karika Age Põldaru ja Visu (isa Volli 790 E).

Galerii eesti hobustest rajal:

Tori tõugu noorhobuste arvestuses viis võidu Võrumaale Vaabinasse Ester Ader, kes tõi Torisse enda aretatud täku Aldersain. Neile järgnes väga head sammutulemust näidanud Anora, aretaja ja omanik Maie Kukk. Kolmanda koha said Eero Esnar ja Volfram.

Tori tõugu noorhobused rajal:

Tori hobuste kahevõistluse võitis Andres Kallaste aretatud tori märaga Agenda Merilin Meri Jõgevamaalt. Merilin Meri on ühtlasi hobuse treenija ja omanik.

Eesti raskeveohobuste kahevõistluses näitas väga häid tulemusi nii traavis kui sammus eesti raskeveo mära Nerki, Naksur 2137 ER järglane. Kahevõistluse karikas läks  Kolgaküla Talli tänu Maret Kasemetsa ja Nerki väga heale koostööle.

Galerii rajalt ja tööhobuse katse esitluselt:

 

Päeva juhatas sisse  ja tänas osalejaid nende pühendumise eest hobustele Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.
Kohtumiseni rajal 2018. aastal!