22.juulil võisteldi taas külalislahkes Loopre-Lepiku Ratsatalus, mis asub Loopre külas, Pajusi vallas, Jõgevamaal, kavas oli EHS karikasarja I etapp takistussõidus. Parkuurid on just mõeldud noortele ratsutajatele ja noorhobustele, eraldi arvestused toimuvad eesti, tori ja trakeeni hobustele. Igas eesti hobuste arvestuses on veel exstraauhind EHS eesti tõugu hobuste tõuraamatu parima tulemuse saavutanud võistluspaarile.
Seekord tegidki parimaid etteasteid eesti hobustel võistlejad. Parkuuris nr 1 (80 cm) saavutasid eesti hobustel võistlejad viis paremat tulemust, sõidu võitis Emma-Elisa Randväli Tondi Ratsaspordiklubist Toonikuga. Võistluspaari treener on Sirje Argus. Täku Tukker 703 E järglane Toonik on aga juurtega Saaremaalt, tema aretaja on Loore Avik. Viie parema sekka sõitsid 1,5 sekundi vahemikus Mia- Marleen Lanno Reservaga, Hanna Hinsberg Toonikuga, Ingvar Hion Tormisega ja Maris Kangur Reservaga. Sellel alal oli 28 startijat.Tori hobuste arvestuses konkureerisid Kirsika Neimla Eufooriaga ja Kristi Kõiv Keitiga. Mõlemad tori tõugu hobuste tõuraamatu aretussuuna võistlusratsud on trakeeni täkkude järglased. Võitjaks tuli Kirsika Neimla enda kasvatatud tori hobusel Eufooria (isa Escalero). Järgnenud noore hobuse Keit aretaja on Ago Libek ja omanik Raul Lehtla. Selles arvestuses osalevad 4 ja 5 aastased tori hobused.
Pildil vasakul: Emma-Elisa Randväli Toonikul, paremal 90 cm parkuuri parima eesti hobuse ja tori hobuse Eufooria sõitjaid tänas Lembit Paal  Foto: K.Sepp


Võistlus jätkus 90 cm tasemel. Nii sellel alal kui järgmisel, 100 cm takistussõidus, ei olnud vastast ei kodumaiste ega imporditud tõugude seas eesti tõugu täkule Trikk ja tema võistlejale Riin Kurrikoffile. Trikki aretaja on Ene Kurrikoff, täkk põlvneb Silva Siili aretatud ja Linda Leemetsale kuuluvast täkust Trevor 739 E, emaisa Tukker 703 E. 90 cm parkuuri läbisid samuti veatult Anette Eylandt Erroriga (isa Elkar 598 E,omanik Andreas Pernits) ja Anete Li Ljäkin Arthuriga (isa Aksel 722 E, omanik Asva Hobusekasvandus OÜ). Ühe veaga kuid auhinnalise kohaga eesti hobuste arvestuses lõpetasid parkuuri Anette Eylandt ja Romero, isa Ralf 824 E, aretaja Raivo Gerlein ja omanik Andreas Pernits.
Pildil kõrb Trikk ja Triin Kurrikoff ning võik Error ja Anette Eylandt, foto K.Sepp
Tori hobuste seas tegi parima sõidu Hillar Kaldi aretatud hobusel Larabel (isa Luxus 13 693 T) Gert Rüütli Pärna Ratsaspordiklubist, järgnesid samuti veatult kahe faasi läbinud Kristi Kõiv Keitiga ning Kirsika Neimla Eufooriaga.
Trakeeni hobuste karikasarjas võistlejad saavad konkureerida kahes parkuuris, neist 90 cm tasemel osalevad 4 kuni 6 aastased noorhobused. Parima trakeeni tulemuse ja avatud arvestuses viienda koha saavutas Birgit Hint White Widowiga (isa Moorion), hobuse aretaja on Jaana Kiipus ja omanik Kadri Kasenurm. Võistlustules olid ka Evely Luga ja trakeeni täku Arrivederci järglane, täkk Esbelto, kelle omanikud on Evely ja Sirje Luga.
100 cm parkuuris toimusid arvestused trakeeni ja tori hobustele. Parim trakeeni hobusega võistluspaar- Emilia Alonen ja Progge, ületasid takistused veatult. Progge on Heimtali Hobusekasvanduse kuu aastane mära täkust Aristokraat. Neile järgnesid Elisabeth Alonen Monalisal, Hanna-Britta Parik Moorionil ja Emilia Alonen Monalisal. Tori hobustega võistlejatest olid edukad Pärna RSK sportlased, kes treenivad Marko Villemsoni käe all. Esikohale sõitis Anetta Vanessa Järg Lundveril veatu sõiduga, järgnesid Kerttu Kose Concordial ning Gert Rüütli Larabelil (pildil).

Võistlus jätkus avatud arvestusega, kus ümberhüpetel oli sekundijagu kiirem Anette Leppiku ja Samurai´s Miracle tulemus Hanna - Britta Pariku ning trakeeni hobuse Moorion omast.
Juba traditsiooniks kujunenud võistlusi väisas palju huvilisi, võistlejad aga tundsid head meelt hea ratsaväljaku ja toetajate auhindade üle.           

Loopre - Lepiku Ratsatalu meeskonnale suured tänud võistluse hea korralduse eest!

I etapi protokoll: https://ratsanet.ee/system/files/4852/TS_Loopre_22.07.17.pdf?1500888664

 

 

PILDIGALERII VÕISTLUSTELT: