Pühapäeval, 26. juuli 2009.a. toimub järjekordne ratsatriatlon Saaremaal Kihelkonna vallas Haagi Lõugas. Algus kell 14.00. Osalema on oodatud nii mehed kui naised, mees- ja naisveteranid (alates 35. eluaastast). Eraldi on arvestus noortele (kuni 15a tüdrukud ja poisid). Osalejatel palutakse registreeruda kuni 25. juulini 2009.a. Täpsem info Aivar Kallas, tel 56490503, e-mail See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Vaata ka ürituse juhendit.


Ratsatriatloni võistlus on üks kolmeosalisest võistlus-näitusest, mille eesmärgiks on eesti tõugu hobuste populariseerimine läbi tegevuse.

Ürituse teised võistlused on vesternratsutamise tünnisõit 17. mail ja ratsaorienteerumine 4. oktoobril.

Kogu sarjast tehakse film, mis peab aitama kaasa eesti tõugu hobuste müügi edendamisele väljaspool Eestit. Film kajastab eesti tõugu hobuse põlvnemist, temarealiseerimiseks.Võistlused korraldab MTÜ Saare Taluelu koostöös Reinu ja Sülla taluga. elu-olu eesti saartel (turism, rannaniitude hooldus jne) ja läbi antud võistluste eesti tõugu hobuse erinevate kasutusvõimaluste võistlusspordis. Filmi lisatakse ka arhiivikaadrid Kuressaare Lossi Päevadel toimunud rüütliturniiridest. DVD valmib nii eesti- kui ingliskeelse diktoritekstiga ja on vabalt levitamiseks.

Laiemaks eesmärgiks on elavdada Eesti ratsaspordi ja –triatlonielu omanäolise spordialaga. Anda noorsportlastele innustust oma kehaliste võimete mitmekülgseks arendamiseks ja staažikatele võistlejatele mitmekülgse sportliku ettevalmistuse.