Laupäeval, 22.märtsil toimusid Muhumaal Hellamaa külas Tihuse Turismitalu maneežis eesti tõugu noorhobuste jõudluskatsed. Eesti suurimas hobusekasvanduses on üle 280 eesti hobuse. Ülevaatusele esitati 29  kahe kuni viieaastast noorhobust, peamiselt täkkude Laaser 833 E,  Riinos 826 E,   Vaks 696 E ja  tema poja Viiruk 832 E järglaseid.
 
 
Hindamiskomisjoni kuulusid Aili Ige, Taimi Usin ja Andres Kallaste. Andres Kallaste arvates nägi komisjon uut kvaliteeti noorhobustel. Eriti jäid komisjonile silma täkkude Vaks'i ja Viiruk'i järglased. Hea tõutüübi ja kehaehitusega hobused näitasid tugevat,elastset ja hea rütmiga allüüre nii sammus kui traavis. Kindlasti on nendelt noorhobustelt tulevikus oodata ka häid tulemusi ponispordis. 
Noorhobuste esitust oli jälgimas päeva vältel ligi paarkümmet pealtvaatajat. Sassi talu perenaine Malle Aava leidis, et esitatud hobuste seas oli mitmeid huvitavaid hobuseid, keda võiks tulevikus kasutada ka tema turismitalus.
Hindajate arvates vääris katsete läbiviimise korraldus ainult kiidusõnu,tänud Tihuse Hobuturismitalu rahvale ja eriti Reedik Kivisoole.
 
Kertu Siigur
 
Fotol: Reedik Kivisoo ja Remeedia, s.2009, aret. Tihuse TT, i. Riinos 826 E/e. Renomee 4115 E/ei. Royal 759 E
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotol: Reedik Kivisoo ja Remeedia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotol TAIGA, s.2009, aret. OÜ Tihuse TT, i. Taifuun 814 E/e. Roona 3964 E/ei Regaal 724 E