Eesti Hobusekasvatajate Selts ja Eesti Ratsaspordi Liit sõlmisid tänavu aprillis koostöölepingu, et viia ratsasport populaarseimate spordialade hulka ja Eestis aretatud hobune maailma ratsaspordi tipptasemele. Lepingu kohaselt alustasid pooled süstemaatilist koostööd selleks, et Eestis aretatud hobused leiaksid ERL-i kalenderplaani kuuluvatel võistlustel senisest enamat kasutust ja tunnustust. Selle raames käivitas EHS spetsiaalse võistlussarja takistus- ja koolisõidus EHS karikasari "Tori, Trakeeni ja Eesti Hobune 2014", mis on suunatud algajatele. Karikasarja eesmärgiks on väärtustada tori ja trakeeni tõugu hobust ratsaspordis ning eesti tõugu hobust ponispordis, populariseerida kohalikke hobusetõuge ning suunata ratsasportlasi Eesti ohustatud hobuse tõuge ja Eestis aretatud hobuseid rohkem ratsaspordis kasutama.

EHS-i karikasarja II etapp takistussõidus toimus 21. juunil Viljandimaal, Sammuli Tallis. Võisteldi neljas erinevas parkuuris kõrgusega kuni 125cm.    TULEMUSED     

EHS karikasari II etapp koolisõidus

Parkuuris kõrgusega kuni 80 cm võitsid Maris Kangur (Tondi RSK) ja eesti tõugu ruun Toonik (omanik Tondi RSK, aretaja Loore Aavik). Kõrgusega kuni 100cm parkuuris saavutasid Marin Varblane (Pärnumaa RSK) ja trakeeni tõugu mära Picasa (omanik Merike Ohak, aretaja Heimtali Hobusekasvandus OÜ) avatud klassi arvestuses kolmanda auhinnalise koha. Parkuuris kõrgusega kuni 110cm avatud klassi arvestuses saavutasid Helene Marie Rägo (Liivimaa RK) ja tori tõugu mära Verso De Lee (omanik Urmas Rägo, aretaja Heimtali Hobusekasvandus OÜ) kolmanda auhinnalise koha. Neljandas võistlusparkuuris kõrgusega kuni 125cm saavutasid avatud klassi arvestuses Kairi Dräbtsinskaja (Viljandimaa RSK) ja trakeeni tõugu täkk Peron (omanik Jane Uibopuu ja aretaja Heimtali Hobusekasvandus OÜ) kolmanda auhinnalise koha ning Eleri Kiviste (Vändra RSK) ja tori tõugu ruun Copherfild (omanik Eleri Kiviste, aretaja Andres Kallaste) neljanda auhinnalise koha. Karikasarja II etapil takistusõidus tehti kokku üle 130ne stardi.


EHS karikasarja II etapp koolisõidus toimub 27. juulil Lepa Tallis, Lääne-Virumaal. Registreerunud on juba üle 60ne võistluspaari ja ligi 100 starti. Võisteldakse neljas erinevas programmis raskusega kuni L32 skeemi ning peetakse kaheksa eraldi arvestust. Kohal on Eesti paremik.


EHS karikasarja finaal ehk III etapp toimub koolisõidus 20.september ja takistussõidus 21. september Säreveres. Tulge kõik kaasaelama!