Uljas ja Margus Kallaste Tagadil 2023

Head tori hobuse omanikud, 

Soovime teavitada teid olulisest infost seoses OTL toetusega tori hobustele. 

Oleme saanud vastuse hetke olukorra lahendamiseks Põllumajandus- ja Toiduametist ning PRIA’st. 

Kõik tori tõugu hobused, kellele on taotletud ohustatud tõugu toetust, peavad olema registreerida ka Tori Hobuse Seltsi tori universaalsuuna hobuste tõuraamatusse. Lisaks soovitame lisada avaldusele ka 2023.a. sündinud varsad, kelle mõlemad vanemad kuuluvad originaaltõuraamatu TA ossa. 

Avalduse leiad siit 👉 AVALDUS 
Palume täidetud avaldused saata hiljemalt 15.01.2024.a. (ka.) aadressidele See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. ja See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Lisaks palume avaldusega koos saata info: “ Olen nõus andma hobus(e/te) haldamise üle Tori Hobuse Seltsile tõuraamatu kande lisamise ajaks, palun haldamine tagasi üle anda Eesti Hobusekasvatajate Seltsile peale tõuraamatu kannet. ”

Juhime tähelepanu, et EHS töötab edasi selle nimel, et tori tõu originaaltõuraamatu järjepidevus ei katkeks ning sellega seotud hobuste populatsioon ei killustuks. Tori tõu kultuuriline väärtus ja sellega seotud aretuskogemus ei sõltu ega tulene otseselt selle eest makstavatest toetustest, kuid need toetused oleks loomulikult vajalikud kõigile reaalselt ohustatud seisundis oleva tõu hobustele samaväärselt. 

EHS on endiselt pidevas suhtlemises Regionaal-ja Põllumajandusministeeriumi, Põllumajandus- ja Toiduameti ja PRIA’ga, et tekkinud olukorda lahendada ning hoiame teid jätkuvalt infoga kursis. 

Lugupidamisega,

Tori tõugu hobuste kasvatajate haruseltsi juhatus

Täiendav info: 

Andres Vaan 5656 9686

Merit Õunapuu 5615 2931

Sibelle Teeääre 5670 7271