Rakendispordi hooaeg sai lõpu kolmepäevase võistlusega Saksa Ratsutamiskompleksis Tartumaal. Nimelt peeti seal maha Balti Cup 2013 viimane etapp ning ERL-i Rakendispordi Karikasarja finaalvõitslus.

 

Eesti tõugu hobused on ka rakendivõistlustel tublid olnud. Balti Cup-i ponide arvestuses (ekipaaže 5) saavutas I koha eesti tõugu kõrb täkk Veto 852E (i.Viks 708E, ei.Aku 684E), kasvataja ja omanik Taimi Usin, võistleja Andrus Kallaste ja groom Age Põldaru. EHS-i projekti "Eesti Hobune Spordis 2013" järgi eriauhind 45€.

 

Balti Cup-i ponide paarisrakendite arvestuses, kus konkurendid olid nii Lätist kui Leedust, saavutas I koha eesti tõugu hobuste paar Amadeus ja Allegro, täku Anakee 720E järglased, kasvataja Tika Talu ja omanik Voore Tallid, võistleja Anu Pärisoo ja groom Tiit Siiboja. EHS-i projekti „Eesti Hobune Spordis 2013“  järgi eriauhind 45€

Fotol: Amadeus ja Allegro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ERL-i Rakendispordi Karikasarja 6 etapi kokkuvõttes, millest hooaja jooksul võttis osa 6 ekipaaži, saavutasid ponirakendite punktiarvestuses eesti tõugu hobustest III koha Veto 852E, kasvataja ja omanik Taimi Usin, IV koha Amadeus ja Allegro, kasvataja Tika Talu, omanik Voore Tallid ja VI koha hõbemust mära Roona (i.Regaal 724E, ei.Vigur 682E), kasvataja Jaan-Aleksander Rooda ja omanik Tihuse Turismitalu, võistleja Reedik Kivisoo ja groom Maria Vanatoa.

Loodame teid järgmisel hooajal uuesti näha ning ootame ka uusi osavõtjaid eesti tõugu hobuste ridadesse.

Anu Pärisoo

Eesti hobuste haruseltsi juhataja