Parimad noored trakeenid on selgunud

29.september tunnustati trakeeni hobuste aretajate tööd Heimtali Hobusekasvanduses toimunud trakeeni tõugu noorhobuste finaal- jõudluskatsetel. Parima noore trakeeni hobuse tiitlile konkureerisid kahe aastased noorhobused.

Tulemused

 

Fotol: Parim 2-a trakeeni tõugu mära RIHANNA, aretaja ja omanik Mirje Särev

 


Parim noor trakeeni täkk 2013 on Jüri Patuse aretatud täkk Willem, kes on täku Rubens järglane, emaisa Heops. Suurejooneline täkk on tuleviku hüppetalent. Kolme aastaste ja vanemate täkkude esituses säras heimtali Hobusekasvanduse täkk Antropoff väga stiilse hüppega, huvitav oli Leedus sündinud täku Eisrevue ühtlane esinemine.

Fotol: Parim trakeeni tõugu täkk WILLEM

 

Fotol: Kolmeaastane Leedus sündinud täkk EISREVUE


 

Parim noor trakeeni mära 2013 on  Mirje Särevi aretatud Rihanna,kelle isa on Pyramus, emaisa Palladium. Väga elegantse mära juures hinnati kõrgelt nii tema tüüpi, kehaehitust kui allüüre. Rihannat hinnati kõrgema auhinna vääriliseks.  I auhinna pälvis Andres Kiive aretatud Tarragona. Heimtali Hobusekasvanduse märade seas oli täkkude Moorion ja Aristokraat järglased.

 

Kolme aastaste ja vanemate märade ring oli esinduslik -  Preciosa (isa Rubens), omanik Merle Köidi, Premia (isa Essen) omanik Heimtali Hobusekasvandus ja nelja aastane Wannabe (isa Moorion) omanik Jüri Patune, kõiki neid noori trakeene sooviks näha võistlustel ning kindlasti trakeeni tõu aretuses.

Fotol: Mära PRECIOSA, kasvataja ja omanik Merle Köidi



4.oktoobril algaval Tallinn International Horse Show-l  on trakeenidest areenil 2008 . aasta parim noor trakeeni täkk Peron, kelle aretaja on Heimtali Hobusekasvandus ning omanik Jane Uibopuu, võistleb Kairi Dräbtsinskaja. Sama aretaja ja omaniku täkk Prestoniga stardib Stefani Sabrodin. Veel kolmaski Heimtali Hobusekasvanduses sündinud trakeeni tõu tunnustatud täkk  Aristokraat asub starti, võistleb Elis Nõgel.

Fotol: mära WANNABE, omanik ja kasvataja Jüri Patune