Noorhobuste tšempionaadil koolisõidus selgusid Eesti parimad noored koolisõiduhobused, kompleksarvestuse auhindasid jagati 30.juulil Perilas. Jällegi on põhjust kiita tori hobuseid sellel ratsaspordialal. Parim kuue aastane koolisõiduhobune on tori tõugu Pipar, parima tulemuseni viis noore hobuse Eesti üks parimatest koolisõitjatest Dina Ellermann. Pipar on Tori Hobusekasvanduses sündinud täku Preester 13 601 T järglane, ema Heroiina 24 661 T, kelle aretaja on  Agroland Syd AS. Aktsiaselts omandas 1990-ndate alguses endise "Edasi" kolhoosi väga heal tasemel tori hobuste tõufarmi. Seega edu oli geenidesse kodeeritud, kuid tsempionitiitlini viis tori hobuse Piira talli sportlaste poolt tehtud töö ning tema aretaja ja omaniku Kalmer Visnapuu tehtud valikud.

Pildil (ülal, vasakul) Dina Ellermann, tori hobune Pipar ja tema aretaja Kalmer Visnapuu. Foto K.Sepp
Pildil (ülal, paremal) Andres Kiive ja hannoveri täkk Querido Foto K.Sepp
Nelja aastaste noorhobuste kompleksarvestuses saavutas Andres Kiive tori tõule tunnustatud hannoveri täkuga Querido 13 871 T III koha, Saksamaal sündinud täku omanikud on Liis Ira ja Kristiina Keskinen. Sama võistluse neljanda tulemusega tegid meeldiva üllatuse Riin-Ingre Saare ja tori täkk Portland 13 873 T, täku President  13 755 T järglane. Portlandi aretaja on Kalju Laiapea, täku omanik on Kristi Reimann. Portland 13 873 T on tori hobuste tõuraamatu universaalse suuna osa esindaja.
Pildil: tumeraudjas tori täkk Portland, võistleja Riin-Ingre Saare F. K.Sepp
Samal alal sai kuuenda tulemuse Jennifer Žukova tori hobusel Phenomenon (Pistrik), kes on täku Portugal 13 791 T järglane. Pistriku aretaja on oü Topi Mõis Läänemaal.
Viie aastaste noorhobuste konkurentsis said Tiina Kuusmann ja trakeeni täku Arrivederdci järglane Eldorado IV koha (pildil paremal) Trakeeni täku Eldorado aretaja ja omanik on Anneli Kadakas.
Täname kõiki tšempionaadil osalenud hobuste aretajaid, hobuste omanikke ja sportlasi! Võistluste korraldajad andsid endast parima ja kes sel aastal ei osalenud, peavad aastajagu ootama.