Hobumaailm.ee vahendab, Põhja-Eestis on tõsine viiruspuhang, põhiliselt Rahula Tallis. Uudis on portaalis pideval täiendamisel.
Eile, 18. märtsi õhtul selgus, et Rahula Tallis on mitmetel hobustel tõusnud kõrge palavik ning täna hommikust on üks hobune halvatud. Talli teenindav veterinaar Triin Tohver lausus Hobumaailmale, et Saksamaale saadetud proovide tulemused selguvad homme lõunaks, kuid kindlasti ei tohiks praegu hobustega erinevate tallide vahel liikuda.

 

Sümptomid nagu kõrge palavik, loidus, isutus ja tagajalgade tursed viitavad hetkel herpesinfekstioonile.

"Kõrges, umbes 40 kraadises palavikus on Rahulas umbes kümmekond hobust. Üks neist on tõsiselt halvatud. Seesama hobune võistles ka hiljuti Ruilas. Soovitavalt kraadige oma hobuseid 1-2 korda päevas ning kutsuge palaviku korral kohe arst. Põhja-Eestis on hobuste liikumine ühest tallist teise rangelt mittesoovitatav," kommenteeris Tohver.

Rahula talli hobused käisid lisaks Ruilale hiljuti võistlemas ka Soomes ning lisaks on hiljaaegu peetud ka kaks suurt võistlust Kurtnas - ERLi Koolisõidu Karikasarja 3. etapp ning Sisekolmevõistlus. Kust täpselt aga viirus levima hakkas, on muidugi hetkel võimatu öelda. Tähtis on, et hoiaksite oma loomadel silma peal ning võimalusel välistaks igasuguse liikumise teistesse tallidesse. Viirus levib õhu kaudu. Veterinaarametit on olukorrast teavitatud.

Hoiame lugejaid sündmuste arenguga kursis.

 

Täiendav info hobumaailm.ee