ox625.märtsil oli ligi paarkümmend araabia hobuse kasvatajat üle Eesti koos kesk-Eestis, Kirnas. Tehti kokkuvõtteid möödunud aasta tegemistest, kuid rohkem arutleti elavalt 2018. aasta sündmustest. XI Araabia Hobuste Päev on kavas korraldada juuli keskel Arbaveres, Pallase tallides. Lisaks saavad huvilised kuulata õpetust araabia hobuste hindamisest ning saavad ise hindajana kätt harjutada 20.juuni Selva rantšos ja 2.juuli Katrin Liivi hobusekasvanduses. Araabia hobuseid on EHSi poolt peetavas tõuraamatus kokku 89, varssu sündis 2017.aastal 4. Araabia hobuse kasvatajaid on haruseltsi liikmeskonnas 21. Araabia hobuseid on ratsaspordialadest enim esindatud kestvusratsutamises, kuid neid saadab edu samuti koolisõidus, vähemal määral on araabia hobuseid takistussõidus.

Eesti Hobusekasvatajate Selts on araabia hobuste tõuraamatupidajana WAHO liige. Ülemaailmne tõuraamatupidamist koordineeriv organisatsioon annab oma liikmetele auväärse auhinna - WAHO Trophy- mida siis iga riigi kasvatajad koos otsustavad, kes on see auväärne

hobuseomanik, kelle tööd ja tegemised on araabia täisverelist hobust kõige enam väärtustanud. Seekord toimunud valimistel oli pinget konkursi lõpuni, enim poolehoidu sai kaks hobust: Elle Lassile kuuluv Amuraaz ox ja Lilian Schönbergi Jasim el Awrah.

WAHO Trophy 2017 auhind omistati Jasim el Awrahile, omanik Lilian Schönberg. Palju õnne!

ox1 ox2 ox3
ox4 ox5 ox7